Zašto je nordijsko hodanje tako “IN”?

0

Mnogi od vas možda ne vole brze, odvažne i opasne sportove, pa se radije bavite mirnijim sportovima, poput hodanja ili hodanja. Lako entuzijastični sportaši puni adrenalina vjerojatno misle da ovakva aktivnost ne ostavlja iza sebe određene učinkovitosti, oni i dalje griješe.

Jeste li čuli za nordijsko hodanje? Budući da je ova vrsta hodanja u trendu i mnogi ljudi smatraju “IN”, također ćemo pokušati da vas približimo ovom popularnom načinu hodanja. A ako ste općenito ljubitelj planinarenja, nordijsko hodanje može biti samo velika nadogradnja u koju su se mnogi zaljubili širom svijeta.

Prednosti nordijskog hodanja

Prednosti nordijskog hodanja su mnoge. Evo šest najvažnijih prednosti:

  1. Nordijsko hodanje smatra se izuzetno zdravom i prirodnom tjelesnom aktivnošću. Hodanjem radi većina mišićnih skupina i jačamo cijelo tijelo.
  2. Nordijsko hodanje također se karakterizira kao izvrsna nadogradnja za hodanje i planinarenje. Kada jednom probate, brzo ćete se zaljubiti.
  3. Izvorna svrha nordijskog hodanja je povećati pozitivan učinak samog hodanja uz pomoć planinarskih štapova, uz minimalan napor tijela.
  4. Tijelo se ispravlja tijekom ovog oblika hodanja. To ima sjajan učinak na držanje tijela, čak i kada ne vježbamo.
  5. Nordijsko hodanje je odličan način vježbanja, posebno za one koji žele smanjiti ili kontrolirati svoju težinu. Tijekom vježbanja konzumiramo čak 30% više kalorija nego tijekom normalnog hodanja.
  6. Nordijsko hodanje odlikuje se mnogim drugim blagodatima, koristi zglobovima, ispravlja držanje, održava pokretljivost i snagu tijela, jača kardiovaskularni sustav, ima dobre učinke na dišni sustav i snižava kolesterol.

Zbog jednostavnosti, nordijsko hodanje dostupno je svima

Nordijsko hodanje je izbor i za mlade i za stare, a to je zato što je samo po sebi vrlo jednostavno i prilagodljivo svima.

Nordijska šetnja ne samo da je odlična rekreacija, već je i zabavna u prirodi. Može se izvoditi pojedinačno ili kao organizirana vježba.

Gdje možemo prakticirati nordijsko hodanje?

Zapravo je gotovo svaki teren pogodan za ovaj oblik vježbanja, pa ga možete odabrati prema svom ukusu i preferencijama.

Kao što nije težak izbor terena, nije nam potrebna niti naporna vježba. Moramo imati par nordijskih štapova, odgovarajuću obuću prilagođenu godišnjem dobu i odabiru terena, te udobnu i laganu odjeću.

Sva oprema za nordijsko hodanje koju možete kupiti dostupna je u specijaliziranim prodavaonicama sportske opreme, gdje će vam ljubazni prodavači posebno pomoći s odabirom obuće i visinom štapova.

Dijeli.

About Author

Doktor

Ponekad više ne znamo gdje nam je glava, no samo je pitanje vremena kada će nas zadesiti stres. Vrijeme je da promijenimo svoje misaone obrasce i ponašanja. Na portalu objavljujemo korisne članke kojima želimo svima pomoći voditi ljepši, zdraviji i kvalitetniji život.