Kako napraviti kremu za njegu kože?

0

Na tržištu postoje brojne kreme za njegu kože s različitim namjenama. No, unatoč obilju dostupnih krema, vrhunske prirodne kreme za njegu kože možete napraviti i u udobnosti vlastitog doma. Da biste napravili prirodnu kremu potreban vam je jedan dobar, provjereni recept, nešto prikladnih i prirodnih sastojaka, te prstohvat dobre volje.

Predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu kreme za njegu dehidrirane kože. Površina kože ljeti je posebno suha, sunce i more rade svoje, pa se koža počinje ljuštiti.

Glavni sastojak za pripremu prirodne kreme za dehidriranu kožu

Aloe veraVjerojatno znate da se aloe vera općenito smatra jednim od najpopularnijih sastojaka u kozmetici. Najčešće je prisutna u samostalnim gelovima, dok je aloe gel sam po sebi proziran, dakle bezbojan i nema mirisa. Jeste li iznenađeni? Mislili ste da je zelena? Nikako. Zelena boja dolazi od različitih kozmetičkih dodataka.

Primarna funkcija aloje je učinkovita hidratacija, dok istovremeno pomaže u obnovi epiderme. Sigurno ste ju već koristili kao vrhunsko pomagalo za suhu kožu, možda kod opeklina, umorne kože ili kože bez sjaja.

Postupak izrade kreme za hidratantnu kožu

Proces izrade domaćih hranjivih krema je lakši jer nećete imati dodatnog posla sa zagrijavanjem i sličnim postupcima koji oduzimaju više vremena.

Za 100 mililitara losiona trebate:

  • 80 g aloe gela,
  • 6 g surcagel AOF-a,
  • 2,5 g kolagena,
  • 10 g maslaca od makadamije,
  • 1 g esencijalnog ulja – arapski jasmin,
  • 0,5 g cosgarda (konzervans),
  • prikladna plastična ili staklena ambalaža s pumpicom (100 ml).

Koraci za izradu kreme ili losiona za njegu kože

1. korak

Najprije odvažite aloe gel i maslac makadamije. Sucragel dodajte u aloe gel i sastojke pomiješajte jedan s drugim. U smjesu dodajte još 2,5 grama kolagena i sve dobro promiješajte žlicom.

2. korak

Sadržaj smjese koju ste upravo dobili preselite u veću posudu koja je prikladna za miješanje s mikserom. U smjesu dodajte 10 grama ranije izvaganog maslaca od makadamije. Miješajte mikserom do 2 minute.

3. korak

Pred vama je aloe losion u koji možete dodati eterično ulje ili miris po vašem izboru. Tekstura losiona izvrsna je za jasmin koji, osim umirujućih svojstava, divno miriše.

Domaći losion

Losion za tijelo možete sa samo nekoliko sastojaka pripremiti kod kuće.

Da bi krema bila što duže pogodna za korištenje, dodajte oko 12 kapi prirodnog konzervansa: cosgard. Pumpicom napunite pripremljenu ambalažu dobivenom smjesom.

Ako ste se temeljito pridržavali recepta, hidratantna krema za kožu trajat će najmanje 3 mjeseca, uz odgovarajuće skladištenje i upotrebu.

Voljela bih od vas čuti komentare o tome koliko ste zadovoljni svojom domaćom kremom za njegu kože.

Dijeli.

About Author

Doktor

Ponekad više ne znamo gdje nam je glava, no samo je pitanje vremena kada će nas zadesiti stres. Vrijeme je da promijenimo svoje misaone obrasce i ponašanja. Na portalu objavljujemo korisne članke kojima želimo svima pomoći voditi ljepši, zdraviji i kvalitetniji život.