9 namirnica za mladenački izgled kože

0

Jeste li znali da postoji čitav niz namirnica koje se mogu nazivati superhranom, jer čine puno dobrih stvari za kožu? U nastavku navodimo namirnice bogate hranjivim tvarima koje sprečavaju starenje i oštećenja kože, te koži pružaju svjež, mladolik izgled.

  1. Brokula: Sadrži puno vitamina C koji je odgovoran za proizvodnju kolagena u koži. Osigurava manju pojavu sitnih i malo većih nabora oko očiju i usta.
  2. Divlji losos: Sadrži omega-3 masne kiseline koje pomažu koži da zadrži vlagu. Koža je stoga meka i zategnuta.
  3. Maline i borovnice: Elaginska kiselina štiti kožu od štetnih UV zraka, što suzbija bore.
  4. Rajčica: Likopen u rajčici također sprječava oštećenje kože uzrokovano izlaganjem suncu. Vrlo moćan antioksidans koji uništava slobodne radikale i sprječava oštećenje stanica.
  5. Tamna čokolada: Flavonoli sadržani u kakau poboljšavaju cirkulaciju krvi u koži i na taj način povećavaju protok važnih hranjivih sastojaka.
Tamna čokolada

Jeste li znali da jedenje tamne čokolade ima pozitivan učinak na vašu kožu?

  1. Slatki krumpir: Beta-karoten uništava slobodne radikale, a tijelo ga pretvara u vitamin A, koji također štiti od znakova starenja.
  2. Ekstra djevičanska maslina: Ima snažno protuupalno djelovanje i štiti kožu od štetnih UV zraka.
  3. Zeleni čaj: Već i ptice na grani znaju sve o obilju antioksidanata koji se nalaze u zelenom čaju.
  4. Sjemenke lana: Sadrže puno omega-3 masnih kiselina koje štite kožu od štetnih sunčevih zraka, a samim time i od starenja.

Gore smo naveli 9 namirnica koje će učiniti puno dobroga za vašu kožu. Da biste očuvali mladolik izgled kože čak i u zrelijoj dobi, uključite navedene namirnice u svoj svakodnevni jelovnik, obavezno pijte puno vode i redovito štitite lice kremom za sunčanje.

Share.

About Author