8 razloga za vožnju biciklom

0

Biciklizam je izuzetno popularan sport, a jedan od razloga je svakako doprinos na naše zdravlje i opće stanje. U nastavku članka nalazi se 8 sjajnih razloga zašto biste se i sami trebali odlučiti za biciklizam.

1. Biciklizam pogoduje vašem tijelu. Ovim sportom ojačat ćete kondiciju i zdravlje srca. Vožnja biciklom 30 minuta dnevno pružit će najbolju njegu vašem kardiovaskularnom sustavu.

2. Vožnjom bicikla otkrivate nepoznata područja. Sami birate vaše odredište i svaki put ćete otkriti nove ljepote obližnjih, ali i udaljenijih mjesta. Na ovaj način možete proći kroz cijelu Hrvatsku i uživati u njenim ljepotama

3. Na biciklu ćete se (ponovno) osjećati mladi. Vožnjom biciklističkim stazama, osjetit ćete vjetar u kosi i vratiti se natrag u mlade dane.

4. Biciklizam je pogodan za sve osobe bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Biciklizam nije namijenjen samo vrhunski pripremljenim sportašima, već i svakom pojedincu koji zna voziti bicikl. S vremenom možete poboljšati kondiciju i opću tjelesnu pripremljenost.

Brdski biciklizam

Brdski biciklizam definitivno će vam donijeti puno kondicije.

5. Vožnjom bicikla štedite novac. U početku ćete morati izdvojiti nešto novca za bicikl, ali nakon toga je vožnja bicikla potpuno besplatna. Vožnja biciklom također vas vodi od točke A do točke B, tako da možete vježbati tijekom putovanja i kombinirati ugodno s korisnim.

6. Biciklizam će vas ojačati. Vožnjom bicikla aktivno je mnogo različitih mišića u tijelu. Naravno, najviše nožni mišići, ali i trbušni i leđni mišići koji stabiliziraju tijelo.

7. Biciklizam je sport koji je čuva naš planet. U ovom sportu nema prisustva štetnih plinova poput ugljičnog monoksida. Umjesto vožnje automobilom, trebali biste razmisliti o biciklizmu i čistom okruženju.

8. Biciklizam odgovara svima. Biciklirati mogu i osobe s tjelesnim oštećenjima ili drugim problemima. Osobe s prekomjernom težinom također mogu biciklirati.

Share.

About Author