8 razloga za vožnju biciklom

0

Biciklizam je izuzetno popularan sport, a jedan od razloga je svakako doprinos na naše zdravlje i opće stanje. U nastavku članka nalazi se 8 sjajnih razloga zašto biste se i sami trebali odlučiti za biciklizam.

1. Biciklizam pogoduje vašem tijelu. Ovim sportom ojačat ćete kondiciju i zdravlje srca. Vožnja biciklom 30 minuta dnevno pružit će najbolju njegu vašem kardiovaskularnom sustavu.

2. Vožnjom bicikla otkrivate nepoznata područja. Sami birate vaše odredište i svaki put ćete otkriti nove ljepote obližnjih, ali i udaljenijih mjesta. Na ovaj način možete proći kroz cijelu Hrvatsku i uživati u njenim ljepotama

3. Na biciklu ćete se (ponovno) osjećati mladi. Vožnjom biciklističkim stazama, osjetit ćete vjetar u kosi i vratiti se natrag u mlade dane.

4. Biciklizam je pogodan za sve osobe bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Biciklizam nije namijenjen samo vrhunski pripremljenim sportašima, već i svakom pojedincu koji zna voziti bicikl. S vremenom možete poboljšati kondiciju i opću tjelesnu pripremljenost.

Brdski biciklizam

Brdski biciklizam definitivno će vam donijeti puno kondicije.

5. Vožnjom bicikla štedite novac. U početku ćete morati izdvojiti nešto novca za bicikl, ali nakon toga je vožnja bicikla potpuno besplatna. Vožnja biciklom također vas vodi od točke A do točke B, tako da možete vježbati tijekom putovanja i kombinirati ugodno s korisnim.

6. Biciklizam će vas ojačati. Vožnjom bicikla aktivno je mnogo različitih mišića u tijelu. Naravno, najviše nožni mišići, ali i trbušni i leđni mišići koji stabiliziraju tijelo.

7. Biciklizam je sport koji je čuva naš planet. U ovom sportu nema prisustva štetnih plinova poput ugljičnog monoksida. Umjesto vožnje automobilom, trebali biste razmisliti o biciklizmu i čistom okruženju.

8. Biciklizam odgovara svima. Biciklirati mogu i osobe s tjelesnim oštećenjima ili drugim problemima. Osobe s prekomjernom težinom također mogu biciklirati.

Dijeli.

About Author

Doktor

Ponekad više ne znamo gdje nam je glava, no samo je pitanje vremena kada će nas zadesiti stres. Vrijeme je da promijenimo svoje misaone obrasce i ponašanja. Na portalu objavljujemo korisne članke kojima želimo svima pomoći voditi ljepši, zdraviji i kvalitetniji život.