5 savjeta za njegu noktiju

0

Ženske ruke su uvijek bile sinonim za nježnost. Njegovani i lijepi nokti su njihov ukras. Istraživanja su pokazala da je lak za nokte najštetniji kozmetički proizvod. Formaldehid, DBP i toulen su tri glavna sastojka koje bi trebalo izbjegavati. Tržište nudi zdrave varijante lakova po prihvatljivim cijenama. Dolaze s oznakama 3 ili 5 free. Ipak, lak je samo pokrov. Najbolja boja neće izgledati lijepo ako je ploča nokta loša. Pomanjkanje vremena za njegu rješava trajni lak. Svi koji žele zdrave i prirodne nokte svjesni su da je to dugoročna obveza.

Iskusni ženski stožer složio je listu sljedećih 5 savjeta uz koje će Vaši nokti zablistati:

1. Djeluj iznutra za rezultate vani

Nije tajna, krhki i problematični nokti su odraz stanja Vašeg organizma. Nedostatak raznih vitamina možete nadoknaditi putem zdrave prehrane. Važna je dovoljna konzumacija vode. Mnogi posežu za  drogerijskim pripravcima, najpopularniji su Biotin i B kompleks.

2. Razmislite s čim skidate lak

Odstranjivači laka koji sadrže aceton mogu agresivno djelovati na ploču nokta. Uništavaju i isušuju. Njegovo udisanje može iritirati oči i dovesti do vrtoglavice.

Ako ste skloni domaćim varijantama probajte kombinaciju limuna i alkoholnog octa. Dovoljno je pola limuna, četiri žlice octa, komadić vate i malo upornosti. Nakon što skinete lak temeljito operite ruke. Tko ne  voli domaće pripravke rješenje je u prirodnim odstranjivačima laka za nokte bez acetona.

3. Boja laka

Kultna boja ženskog laka je crvena. Sigurno znate da nakon nošenja laka iz tog spektra boja, na Vašim noktima ostanu žute mrlje. Korištenjem podlaka to se može izbjeći. On će djelovati kao štit. Preporuka je, nanijeti ga prije bilo koje boje. Postoje različiti podlakovi, s dodacima vitamina i slično. Uvijek pripazite te pročitajte deklaraciju prije kupnje.

4. Okvir nokta

Kao što slika ima okvir tako ga imaju i Vaši nokti. Važno je voditi brigu o kotikulama, odnosno koži oko noktiju. Ona ih štiti od vanjskih utjecaja. Redovno je njegujte. Ulje čajevca odlično hidratizira kotikule.

5. Svi trebaju odmor

Kao što Vi trebate odmor tako i Vaši nokti trebaju predah. Ponekad barem vikendom, dajte im da dišu. Njeguje ih, rašpajte te nahranite. Potopite ih desetak minuta u posudu s maslinovim uljem. Ubrzo ćete primijetiti odlične rezultate. Tako ih pripremite za nadolazeći tjedan.

Kako bi lijepi nokti zasjali potrebno je njegovati kožu ruku. Čuvajte je od hladnoće. Prilikom čišćenja obavezno koristite rukavice. Izuzetno suhe ruke, prije spavanja namažite kremom ili nekim baznim uljem te stavite pamučne rukavice. Za savršen rezultat potrebno je samo malo truda i njege.

Dijeli.

About Author

Doktor

Ponekad više ne znamo gdje nam je glava, no samo je pitanje vremena kada će nas zadesiti stres. Vrijeme je da promijenimo svoje misaone obrasce i ponašanja. Na portalu objavljujemo korisne članke kojima želimo svima pomoći voditi ljepši, zdraviji i kvalitetniji život.