4 prednosti treniranja s osobnim trenerom

0

Svjedoci smo da se trend angažiranja osobnih trenera, zadnjih godina povećava. Ono što je nekad predstavljao luksuz Zapada, postalo nam je dostupnije. Iako su cijene i dalje visoke, mnogi se ipak odlučuju na taj korak. Dobro su odvagnuli te odlučili investirati svoj novac u tom smjeru. Ovim člankom možda Vas potaknemo na isto.

4 razloga zašto angažirati osobnog trenera

1. Izostanak rezultata

Godinama trenirate, trošite novce na razne teretane ali rezultati izostaju. Vrlo vjerojatno problem je u prehrani. Vaš trener je ujedno i Vaš savjetnik. Preporučiti će Vam prehranu, koja je prilagođena Vašem cilju. Na taj način ćete kvalitetnije i lakše doći do željenog rezultata.

2. Motivacija u pravom trenutku

Od sutra krećem tretirati! Ta rečenica je svima dobro poznata. Prvi korak je kupnja opreme, u najmanju ruku kao da se spremate za Olimpijske igre. Investirate više nego što ste računali. Sad kad ste se opskrbili, krećete u potragu za najbližom teretanom.

Veliki optimisti ODMAH plaćaju godišnju članarinu. Oni drugi, ipak će se odlučiti za probni trening ili mjesečnu uplatu. Sve krene idealno. Zatim, ono jedno jutro više Vam se ne da. Odlučite radije doma odspavati. Piva s društvom zvuči primamljivo. Tu nastupa Vaš trener. On postaje obveza, motivira Vas. Uz dobrog trenera nema propuštanja termina. Odgovornost i predanost postaju Vaši pokretači.

3. Greške za cijeli život

Kada ste početnik, ne znate otkud početi. Kako se koristi koja sprava? Možete proučiti razne savjete, ali realnost je drukčija. Nije isto gledati eksperte na ekranu i vježbati na njoj. Samo je jedan mali, krivi pokret, dovoljan da zaradite ozljedu za cijeli život. Toplice i fizioterapeuti  zamijeniti će Vam odlaske u teretanu. Dobar trener će Vam pokazati kako koristiti sprave i izbjeći ozljede.

4. Više od trenera

Ne prolijeva se samo znoj za vrijeme treninga. Past će i poneka suza. Nekad od sreće, a ponekad jer ste imali težak dan. Odličan način da se riješite stresa je vježbanje. Zato kad Vas nešto jako pogodi, tijelo će dodatno reagirati suzama. To je dobro i oslobađajuće. Trener će biti tu. Vaša podrška, prijatelj. Onaj koji Vas vidi u svim izdanjima te ostaje uz Vas. Nije samo savjetnik za lijepe mišiće i zdravu prehranu , već ima prave riječi za svaku situaciju.

Nadamo se da smo Vam malo približili posao osobnog trenera. Nekima je dovoljan samo na početku, kasnije nastave sami. Drugi pak nađu u njima svog pravog savjetnika i ostanu mu vjerni. Neki angažmani osobnih trenera traju dulje od brakova. Ako nađete prijatelja koji također želi vježbati, ponudite mu zajednički termin uz istog instruktora te ćete tako umanjiti cijenu. Raspitajte za sve mogućnosti. Ako ima želje, ima i načina. Samo budite ustrajni te učinite nešto dobro za Vaše tijelo.

Dijeli.

About Author

Doktor

Ponekad više ne znamo gdje nam je glava, no samo je pitanje vremena kada će nas zadesiti stres. Vrijeme je da promijenimo svoje misaone obrasce i ponašanja. Na portalu objavljujemo korisne članke kojima želimo svima pomoći voditi ljepši, zdraviji i kvalitetniji život.